Δωμάτια ΑΘΗΝΑ

Σ’ αυτήν τη μαγευτική φυσική παραλία του όρμου της Κάτω Ζάκρου που έζησαν οι αρχαίοι Μινωίτες, δημιουργήσαμε αντιγράφοντας την αρχιτεκτονική τους, το παραδοσιακό ξενοδοχειακό συγκροτήματα, «ΑΘΗΝΑ», έτοιμο να σας δεχτεί για τις διακοπές σας, όλους τους μήνες του χρόνου.

Το ΑΘΗΝΑ

Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ τη θάλασσα, με θέα το απέραντο γαλάζιο και με τα διάφανα κρυστάλλινα νερά της μαγευτικής ακρογιαλιάς να ξεδιπλώνονται μπροστά σας.  Το Αθηνά διαθέτει δωμάτια επενδυμένα από φυσικές πέτρες στους τοίχους, με καθρέπτες ανάμεσά τους και οροφές από ξύλο.

Όλα τα δωμάτια έχουν δύο μονά ή ένα διπλό κρεβάτι, A/C, μηχανή παρασκευής καφέ και ένα απ’ αυτά, πέτρινο παραδοσιακό τζάκι. Στους εσωτερικούς τοίχους του συγκροτήματος καθώς και στο τοιχίο της αυλής, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι λαξευτές πέτρες, αποτυπωμένα με διάφορα θέματα επάνω τους.

Η διαμονή σας εδώ θα είναι ονειρεμένη, απολαμβάνοντας τη γαλήνη της θάλασσας και το δροσερό αεράκι του βουνού, καθισμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες και αιώρες της βεράντας σας, που εξασφαλίζει υψομετρική απόσταση απ’ το κύμα.

Εδώ, η ανατολή του ηλίου καθώς αναδύεται από τη θάλασσα και χρυσώνει με τις αχτίνες του τα νερά της, σχηματίζει έναν πανέμορφο πίνακα ζωγραφικής, που εσείς θα γίνεται θεατές του.

Τις πανσέληνες νύχτες από την ίδια θέση, αναδύεται το χρυσοκόκκινο φεγγάρι που η σκιά του σχηματίζει στην επιφάνεια της θάλασσας αρχαίο μινωικό αμφορέα, ο οποίος υπάρχει και στεγάζεται κι αυτός μαζί με εκατοντάδες άλλα ευρήματα στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Εικάζεται, πως η ειδυλλιακή αυτή εικόνα ενέπνευσε τον τεχνίτη της εποχής, να τον κατασκευάσει.

Οι βραχώδεις ακτές του όρμου με τα παλιά μονοπάτια (σας καλούν να τις εξερευνήσετε), το καταπράσινο του κάμπου από την δυτική πλευρά, το αρχαίο ανάκτορο, οι γύρω λόφοι και τα βουνά, ολοκληρώνουν την μαγευτική θέα του συγκροτήματος.

Πολύ κοντά σας επίσης, θα βρείτε την παλιά ταβέρνα «Ακρογιάλι» με πολλά παραδοσιακά εδέσματα και φρέσκο ψάρι, για όσους θέλουν να γευματίσουν ή να δειπνήσουν.

Αγαπητοί επισκέπτες, εδώ είναι όλα ένα όνειρο και παράλληλα μια πραγματικότητα, ελάτε να το απολαύσετε και να το χαρείτε.

Ο Θεός έπλασε την Κάτω Ζάκρο και για σας δεν μένει παρά να τον τιμήσετε με την παρουσία σας.

Δωμάτια ΑΘΗΝΑ

Δωμάτια ΑΘΗΝΑ